Den 1 januar 2019 stormede Lea Nor og jeg inde på Læsø. Vi havde holdt en vældig hyggelig hundenytårsaften derovre, men om morgnen var der et gevaldigt stormvejr og færgen sejlede ikke, så vi var strandet på Læsø.

Vi gik en lang tur på stranden med hundene i stormvejret. Blandt mange andre ting, fik vi talt om frustrationerne over hvor svært det er at komme i gang med at hyrde med vores fantastiske border collier, hvor få muligheder der er, især når man bor på Sjælland. Jeg har længe gået med drømme om at lave et hyrdecenter, et sted hvor der bliver afholdt kurser, træningskonkurrencer, og hvor man kan komme og få hjælp til at komme i gang med at hyrde. Jeg har dog ikke faciliteter til et sådan sted. Lea har Danmarks største online lydigheds website, og gav mig ideen til at lave noget tilsvarende omkring hyrdningen.

Men alle der kender mig ved godt, at teknik ikke er min stærkeste side, eller interesse, så det har taget lidt tid, en ny pc, et nyt video kamera, en der kunne hjælpe mig med at lave hjemmesiden, og så i gang med at optage en masse hyrdetræning, og i gang med at redigere alle optagelserne. Nu er det ved at have taget form, og hjemmesiden er klar til at blive taget i brug. Den er primært lavet til mennesker der gerne vil i gang med at hyrde, som ikke har meget erfaring med det tidligere. Med tiden håber jeg da, at mere erfarne hyrder også kan få nogle inputs fra den. Mange tak til Lea Nor for at få sparket mig i gang og de mange input jeg har fået fra dig undervejs. Stor tak til Line fra Æblemoster for at lave den flotte hjemmeside. Og selvfølgelig kæmpe tak til alle dem der har hjulpet med video optagelser undervejs.

Jeg håber I vil tage godt imod min hjemmeside www.stinaaarup.com. Jeg glæder mig så meget til at dele mine erfaringer med jer, og håber I kan få udbytte af dem.